Espai Laura

 


Flors de Bach

Què són?

Són uns preparats florals elaborats a partir de flors de plantes silvestres. Aquestes es recullen en el seu punt òptim de floració, es submergeixen en aigua i s’exposen al sol unes hores. De l’aigua es crea una tintura mare, posteriorment d’aquesta se’n fa una dissolució que es la que es comercialitza i d’aquí es fan dilucions posteriors per beure’s.


Què fan?

Són pacificadors naturals de l’ànim. La teràpia floral considera que els desequilibris emocionals, sentimentals i de les idees predisposen i originen la malaltia física i mental.

Actuen sobre els patrons negatius de les emocions, disminuint l’odi, la por, la inseguretat, la depressió, la culpa, l’ansietat, l’angoixa… ajudant a restablir l’equilibri emocional vers l’emoció corresponent positiva.


Cada remei floral afavoreix unes virtuts oposades a uns defectes.

Exemple el Mímulus s’associa al malestar de pors de la vida quotidiana (malalties, desgràcies...) la virtut que aquesta desenvolupa és el coratge i la disminució de l’angoixa associada a les pors viscudes.


Com es prenen?

En gotes sublinguals 4 o 6 vegades per dia, en casos de crisis es pot augmentar la freqüència, atenent a les indicacions del terapeuta floral.

Són compatibles amb qualsevol tractament alternatiu i al•lopàtic al que no substitueix mai.


Qui les va descobrir?

Eduard Bach, metge, bacteriòleg, cirurgià i homeòpata anglès descobreix aquest preparats entre 1928 i 1936 com a fruit d’un treball d’investigació on va considerar al pacient en la seva totalitat, en cos ment i ànima.

Ell deia “La enfermedad orgánica es el producto final, la última etapa de algo mucho más profundo. La enfermedad no es material en su origen” “ Es consecuencia de un conflicto entre nuestro Yo superior y nuestra personalidad”


Qui pot prendre flors?

Qualsevol ésser viu, humans, animals i plantes al que un terapeuta floral li hagi prescrit un remei.

Amb 80 anys d’història existeixen molts estudis i escrits sobre casos clínics resolts.

Els beneficis són reconeguts per l’organització Mundial de la Salut des de 1993.

Són compatibles amb qualsevol tractament alternatiu i al•lopàtic al que no substitueix mai.